Search
  • ivoch4

4-ри удивителни трика за почистване, които си струва да пробвате!

1. ХЛАДИЛНИК

Познато ли ви е негативното чувство, когато дойде време за почистване на хладилника, особено на лавиците с цялата мръсотия по тях? Предлагаме ви следното изпитано средство: вземете ролка прозрачно фолио за съхранение на храна, развийте го леко и внимателно го поставете по дължина; притискайте фолиото плътно върху лавицата, така че да полепне хубаво. Отлепете фолиото и ще се удивите от резултата!


2. ФИЛТРИТЕ НА АБСОРБАТОРА

Филтрите на абсорбатора – на тях се наслоява специфичен вид мръсотия, подобна на мазно лепило, която не може да се отстрани. Ето един трик: кипнете вода в подходяща тенджера – да побира поне половината от дължината на филтъра – добавете 1/2 пакетче сода за хляб. Отместете тенджерата от котлона и поставете филтрите в горещата вода – ефектът е почти незабавен!


3. ДЪРВЕНАТА ДЪСКА ЗА РЯЗАНЕ

Как да почистим дървената дъска? Вземете половин лимон и натрийте с него дъската, след което поръсете обилно с морска сол; изчакайте няколко минути, след което изплакнете с хладка вода – отново удивителен резултат!


4. ФУГИТЕ В БАНЯТА

Почистването на потъмнелите фуги на фаянсовите плочките в банята винаги е сериозно предизвикателство. Ето едно много просто решение: взимате стара четка за зъби и поставяте върху нея от пастата за зъби, която обикновено използвате – така започнете за четкате фугите без да прилагате голяма сила, след което забършете с леко навлажнена кърпа. Този прийом е особено полезен, когато замърсяванията са в следствие от влагата в банята.


17 views0 comments