Search
  • ivoch4

Почистване с Универсална Смазка WD-40? Резултатът е гарантиран! :)

Още приложения

Всеки, който притежава / управлява автомобил, познава много добре Универсалната Смазка WD-40. Днес ще Ви разкажем за няколко нестандартни приложения на продукта в почистването, но на първо място трябва да знаете, че WD-40 е огнеопасен и вреден при поглъщане или вдишване, както и при продължително въздействие върху кожата (използвайте домакински ръкавици), не се гаси с вода!


  1. Дъвка върху мокета (килима). Вероятно вече имате опит с този казус – изпусната дъвка върху мокета, трайно залепнала, втвърдена и няма начин да се премахне … За начало, изстържете от дъвката, до колкото е възможно с тъпата страна на кухненски нож; напръскайте остатъка с WD-40 (концентрирайте струята само върху замърсяването, защото в последствие ще трябва да се погрижите и за петното от смазката), изчакайте около 10-15 минути, след което премахнете дъвката отново с тъпата страна на кухненския нож. Този метод е успешен и за премахване на дъвки от дрехи, като дънки например.

  2. WD-40 е много подходящ за премахване на следи от химикал, молив, флумастер и други, при това върху всякакви повърхности в къщи. Не пръскайте директно върху повърхността, а използвайте напоен с WD-40 памук или домакинска гъба, прилагайте с енергични въртеливи движения – ефектът е почти моментален!

  3. WD-40 е незаменим за почистване на следи от ръжда и други замърсявания върху металните аксесоари в кухнята – стойки за прибори, цедилници за съдове, сапунерки и др. И в тези случаи не пръскайте директно, а използвайте “посредник” – кухненската гъба.


16 views0 comments